FitFeet Lúdtalpszőnyeg

Gyakori kérdések

Szállítási információk

0

Megfázott a gyerek! Mit tegyek?

Létrehozva: 2015-11-06 16:32:07
 
Sajnos beléptünk abba az időszakba, amikor járványszerűen terjed a megfázás, és bizony az óvodás (iskolás) gyerekek különösen hamar elkapják egymástól a különböző nyavalyákat. Bár a megfázást gyógyítani nem, de a tüneteket lehet, és kell is kezelni. Íme néhány tanács, hogy mit tegyél, ha már megtörtént a baj, a gyermeked betegen fekszik otthon, és már a háziorvosnál is jártatok.
 
 
1. Meleg szoba, ágynyugalom 
 
Ez különösen akkor fontos, ha még be is lázasodott a kicsi, hiszen ilyenkor az immunrendszere harcol a fertőzés ellen, így fokozottan igénybe van véve a szervezete.

 
 
2. Bőséges folyadékfogyasztás
 
Ugye egyértelmű, hogy a magasabb testhőmérséklet miatt fokozottabb a szervezet párologtatása is, így értelemszerűen inetnzívebb folyadék-utánpótlásra van szükség. Add neki a kedvenc gyümölcsteáját akár, de semmiképp se hideg, szénsavas üdítőt. A legjobb ilyenkor egy jó mézes citromos vagy mentatea.
 

 
3. Amikor már csak a gyógyszer segít
 
A nátha általános tüneteinek csillapítására használhatod az aszpirint, ennek adagolásában a háziorvos előírásait kell követni. Sajnos magasabb láz esetén elkerülhetetlenné válhat a paracetamol szedése.
 

 
4. Inhalálás
 
A kicsi orra is biztosan be fog dugulni, és a sokféle orrspray és orrcsepp helyett kíméletesebb megoldás lehet az inhalálás. Cseppents pár csepp eukaliptusz vagy menta illóolajat egy tálka forró vízbe, a pára belélegzése biztosan segít.
 
 
 
Reméljül a fenti praktikák nektek is segítenek majd, így a megfázásból pikk-pakk kilábal a gyerek.
 
Bejegyzések

Kapcsolat

1026 Budapest Hűvösvölgyi út 67.

+36 30 9714 987

info@fitfeet.hu

Vásárolj FitFeet lúdtalpszőnyeget!

Veszek egy FitFeet lúdtalpszőnyeget a webáruházban.

Tovább

Blogértesítő

Iratkozz fel blogértesítőnkre, hogy értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

©2015. Minden jog fenntartva - www.fitfeet.hu