FitFeet Lúdtalpszőnyeg

Gyakori kérdések

Szállítási információk

0

Gyakori kérdések

1. A Fit Feet Kneipp-Pad alkalmazása milyen hatással van a talp-izmok fejlődésére? Megszűnteti-e a lúdtalpat? Milyen használat mellett?

A lúdtalp aktív kezelésének új lehetősége a Fit Feet Kneipp-Pad. A Fit Feet Kneipp-Pad rendszeres használata mellett a panaszos lúdtalp panaszmentessé válhat, a talpszerkezet jelentősen javulhat. A Fit Feet Kneipp-Pad magában egyesíti a gyógytorna, a Kneipp-kúra, valamint a természetgyógyászat-reflexológia lehetőségeit.
 

2. A Fit Feet Kneipp Pad rendszeres használatának milyen egyéb pozitív élettani hatásai vannak (nyirok-rendszer, reflex-zónák, stb.)?

Masszírozó hatásával stimulálja a talp izmait, korrigálja a lúdtalpat, megszünteti a talp fáradtságát, a talpfájdalmakat, gyorsítja az anyagcserét és enyhítheti a fejfájást is.
 

3. Milyen a Fit Feet Kneipp-Pad tartás-javító hatása (gerinc, boka, térd, csípő, stb.)?

A Fit Feet Kneipp-Pad aktív használata által a láb ízületei mobilizálódnak. Az egyenetlen formákon járás stimulálja, erősíti a talpizmokat. Napi 2x5 perc aktív mozgás, játék a Fit Feet Kneipp-Paden egy akár 1,5-7 éves gyermek számára nagymértékben hozzájárul talpizmai egészséges fejlődéséhez és a megfelelő talp-boltozat kialakulásához. A talpizmok leginkább kisgyermek korban fejleszthetők, ekkor alakul ki az a lábboltozat, amely az életkor előrehaladtával már csak nehezen korrigálható.

A talpizmok erősítése azonban nem csak gyermekkorban fontos. Ha mezítláb járunk a kertben, strandon, természetben, ezeket az izmainkat is karban tartjuk. Városi környezetben, cipőbe szorítva vagy a lakás padlóján ezek az izmok elgyengülhetnek. A Fit Feet Kneipp-Pad az otthonába viszi a természetet és segít a talp izomzatának karbantartásában!

A Fit Feet Kneipp-Pad a talpizmok erősítése és a láb-ízületek megmozgatása által elősegíti az egészséges testtartást. Ezáltal mérsékli a térd- és csípőízületek, valamint a gerincpanaszok kialakulásának valószínűségét illetve amennyiben ezek már kialakultak, csökkenti azokat.
 

4. Mennyi időt kell naponta eltölteni rajta? Az idő függ-e az életkortól?

A kezelés, a torna ideje néhány perctől, más gyakorlatokkal kombinálva akár 1 óráig is terjedhet. A kívánt hatás elérése végett javasoljuk a Fit Feet Kneipp-Pad napi rendszeres, minimum 2 x 5 perces használatát. Mikor van erre ideje?

Gyermekek esetében a Fit Feet Kneipp-Padon állva labdázhat, mozoghat. Tegye olyan helyre, ahol gyermeke rendszeresen mezítláb közlekedik. Akár a mosdó előtt a fogmosást is végezheti a Fit Feet Kneipp Padon állva! Vagy a kádban a tusolás alatt!

Felnőttek számára a fürdőszoba szintén kézenfekvő hely lehet a Fit Feet Kneipp-Pad számára: fogmosás, sminkelés, hajszárítás közben tartsa karban talpizmait! A fürdőkádban pedig otthonába viheti a wellness-fürdőkben megismert Kneipp kúrát!
 

5. Kinek ajánljuk? (gyerek, felnőtt, diabéteszes, sport-sérült, sportoló, gyógytornász, stb.)

A Fit Feet Kneipp-Pad kisgyermekkortól idős korig mindenkinek ajánlható. Ajánlott otthoni használatra mindenkinek, gyógytornászoknak, mozgás és manuálterpeutáknak, ovodáknak és iskoláknak egyaránt, valamint wellness-központoknak.

A Fitt Feet Kneipp-Pad használaható otthon a fürdőszobában (zuhanytálca, kád is), a nappaliban, ajánlott az irodában az íróasztal alá, és ajánlott a gyógytornatermekbe. Gyógytornászoknak mindenképpen javasolt legalább 4-8 db szőnyeg-elem beszerzése, ezek tetszésszerinti alakba összeilleszthetőek, a gyakorlatok ennek megfelelően nagymértékben variálhatóak.

Ajánlott panaszos és panaszmentes lúdtalpasoknak. Ajánlott azoknak, akik lúdtalp deformitás miatt térd, csípő, vagy gerincpanaszoktól szenvednek.
 

6. Lábtorna, lúdtalp-betét vagy Fit Feet Kneipp-Pad?

A rendszeres tornával erősíthetjük a lábboltozatokat tartó izmainkat is. De ehhez, erőállóképességi gyakorlatokat kell végezni. Azaz, olyan nem lábbal végzendő gyakorlatokra van szükség, amik közben aktívan, izommunkával fenntartjuk lábunk boltozatos szerkezetét.

Az ujjakkal történő apróságok felszedegetése, inkább az átmozgatást szolgálja csak. Illetve az érzékelést és ügyességet jól fejleszti.

Nagyon jó, ha elérjük, hogy aktívan, saját izomerőnkkel fel tudjuk építeni lábunk ellapult boltozatos szerkezetét. De ezt a helyzetet egész álló nap, már nem valószínű, hogy képesek vagyunk megőrizni. Már pedig izmaink optimális működése, az optimális lábstatikához kötött. Ezért érdemes élni a lúdtalpbetét adta segítséggel.

A torna és a lúdtalpbetét tehát nem egymást kizáró, hanem egymást kiegészítő dolgok. A betét óvja izmainkat a túlnyúlástól, ízületeinket a deformálódástól és szerencsés esetben panaszmentességet biztosít. A torna pedig lehetőséget ad a korrekcióra és megerősíti izmainkat.

Tévedés, hogy betétviselés közben nincs szükség jól edzett izmokra. A betétviselés csak a lehetőségét adja a harmonikus mozgásnak, illetve a teljesítményfokozásnak.

Természetesen a lúdtalptornának is személyre szabottnak kell lennie. A fentebb említett korrigált helyzet beállítását is csak egyénileg lehet megtanulni. Ezért célszerű szakember tanácsát vagy segítségét kérni.

Kapcsolat

1026 Budapest Hűvösvölgyi út 67.

+36 30 9714 987

info@fitfeet.hu

Vásárolj FitFeet lúdtalpszőnyeget!

Veszek egy FitFeet lúdtalpszőnyeget a webáruházban.

Tovább

Blogértesítő

Iratkozz fel blogértesítőnkre, hogy értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

©2015. Minden jog fenntartva - www.fitfeet.hu