FitFeet Lúdtalpszőnyeg

Gyakori kérdések

Szállítási információk

0

Kneipp-kúra

Már az ókori Egyiptomban használták a hideg vizet különféle megbetegedések kezelésére, de mivel akkor sem szerették a hideg vizet, a módszer nem terjedt el. A 18-ik században élt Sebastian Kneipp katolikus pap és természetgyógyász önmagát gyógyítva ki súlyos TBC betegségéből figyelt fel többek között a hideg víz és a talpunkat érő ingerek jótékony élettani hatásaira. Kneipp szerint a betegségek jó része a vér és a szövetnedvek rossz összetételére, azok helytelen eloszlására és a testi, lelki és szellemi erők kimerültségére vezethető vissza. Az elváltozásokon szinte minden betegség esetén sokat segíthet a hideg és meleg víz megfelelő helyen és módon történő alkalmazása. A kúra a gyógyításon kívül a megelőzésben is jól használható, hiszen edzi az immunrendszert, javítja a keringést és a vegetatív idegrendszer tónusát.

Noha a kezelés során gyakran csak egyes testrészek kerülnek kapcsolatba a vízzel, az inger végigfut az egész érpályán és idegrendszeren, ezért az egész szervezetre kifejti hatását.

Ahhoz, hogy a kúra kellően hatásos legyen, javasolt legalább 4–6 héten át rendszeresen, mindennap alkalmazni.

Sebastian Kneipp a németországi Wörishofenben a 19-ik század végén intézetet alapított, ahol az ő útmutatásai alapján kezelték a gyógyulni vágyókat. Módszerével és iránymutatásai alapján azóta is generációk javítják egészségüket. Ma már egy jó wellness-központ sem létezhet a jól ismert hideg vizes Kneipp-taposó nélkül.

A Fit Feet Kneipp-Paddel otthonába viheti a wellnesst!

 

Mikor segít a Kneipp-kúra?

  • Idegrendszeri probléma: álmatlanság, migrén, vegetatív funkciós zavar, neuralgia, övsömör, isiász, részleges bénulás.
  • Szív- és érrendszeri betegség: érelmeszesedés, koszorúérgörcs, magas vagy alacsony vérnyomás, érszűkület.
  • Nőgyógyászati probléma: kismedencei gyulladás, menstruációs rendellenesség, heves alhasi görcs.
  • Visszatérő gyulladás, fertőzés: felső légúti, húgyúti, emésztőszervi...
  • Funkcionális és más szervi bántalom: gyomorfekély, vese-, epekő, egyes bőrbetegségek, ízületi betegségek.
  • Anyagcsere-betegségek: cukorbetegség, elhízás, köszvény.
     

Legelterjedtebb módszerei

Mezítláb járás
Ott és akkor, amikor csak lehetőség van rá, járkáljunk néhány percig cipő és zokni nélkül. Legjobb, ha mindezt természetes talajon tesszük. Ez megerősíti a lábboltozatot, és a talpi reflexpontokon keresztül a belső szervekre is hat.

Harmatos fűben járás
Ha kellemes meleg a láb, 5-10 percig járkáljunk reggelente a friss, harmatos fűben, majd jó alaposan töröljük meg a lábunkat, és húzzunk meleg zoknit, vagy bújjunk vissza az ágyba!

Nedves kő/kavicstaposás
Ha tóparton, folyóparton nyaral, nem okoz gondot nedves, kavicsos részt találni, ahol 5-10 percig sétáljunk! Ez is aktiválja a reflexzónákon keresztül a belső szervek működését.

Víztaposás
Természetes vizekben vagy otthon, a fürdőkádban is végezhet hidegvíztaposást 5-10 percen át. A wellnesshotelekben egyre elterjedtebb a Kneipp-féle víztaposó, ahova reggelente érdemes feltétlen lemenni, és 10 percig fel-le sétálni. Felüdít, felpezsdíti a keringést, stabilizálja az immunrendszert.
Minél magasabbra ér a víz (térdig érő a legideálisabb), annál jobb a hatás. A végén meleg, emelkedő hőfokú lábfürdővel fejezzük be!

Kapcsolat

1026 Budapest Hűvösvölgyi út 67.

+36 30 9714 987

info@fitfeet.hu

Vásárolj FitFeet lúdtalpszőnyeget!

Veszek egy FitFeet lúdtalpszőnyeget a webáruházban.

Tovább

Blogértesítő

Iratkozz fel blogértesítőnkre, hogy értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

©2015. Minden jog fenntartva - www.fitfeet.hu