FitFeet Lúdtalpszőnyeg

Gyakori kérdések

Szállítási információk

0

Mackótorna könyv

Termékismertető


A „Mackógyógytorna lúdtalp ellen” című könyv
több mint, egy lúdtalp torna otthonra

 
Gyermekekkel foglakozó gyógytornászként nagy hiánynak éreztem egy nagyon gyakorlatias és ugyanakkor esztétikus és „gyermek stílusú” gyakorló könyv létezését.
 
Lúdtalp témában a szakemberek véleménye/szemlélete néha eltér egymástól a különböző megelőzési/terápiás módszerekben, abban viszont mindenki egyetért, hogy gyógytorna is szükséges. hiszen az izmok aktivitását, erejét, rugalmasságát, nyújthatóságát nem lehet mással elérni.
 
A lúdtalp gyógytornával:
- megakadályozhatjuk a lúdtalp további romlását
- enyhíthetjük a lúdtalp fokát
- megszüntethetjük a lúdtalpat
- megelőzhetjük a lúdtalpat
 
A könyv 80 oldal ahol összesen 70 gyakorlatot találhatunk. A játékos gyakorlatokba egy kicsit a koordináció, ügyesség, szenzomotoros és kognitív képességek fejlesztését is beépítettük, így nem csak a lúdtalpra hatunk pozitívan, hanem a gyermek különböző típusú fejlődéseire is.
 
Gyermek gyógytornászként saját tapasztalatból arra jöttem rá, hogy nem elég a gyerekeknek pálcikarajzos, egyalkalmas torna betanítás mert az otthon általában, ellaposodik, elmarad.
A gyógytorna rendelőben speciális torna eszközökkel, irányítással sem egyszerű dolgozni a gyerekekkel, de az előbb felsoroltak hiányában otthon még nehezebb.
A feladatok szülőknek otthoni gyakorlás céljából, a feladatok fotókkal és részletes leírással vannak elmagyarázva.
A feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök minden háztartásban megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. ( Pl: cipő fűző, palack, parafa dugó, fülpucoló pálcika, dió, kiskanál…)
 
Ajánlom a könyvet ötletként pedagógusoknak, gyógy testnevelőknek, gyógytornászoknak, mozgásterapeutáknak, de főleg szülőknek, hogy (lúdtalpas vagy lúdtalpra hajlamos) gyermekeikkel otthon gyakoroljanak.
 
Kovács Andrea
Gyógytornász
 

Kapcsolat

1026 Budapest Hűvösvölgyi út 67.

+36 30 9714 987

info@fitfeet.hu

Vásárolj FitFeet lúdtalpszőnyeget!

Veszek egy FitFeet lúdtalpszőnyeget a webáruházban.

Tovább

Blogértesítő

Iratkozz fel blogértesítőnkre, hogy értesülj a legfrissebb bejegyzésekről!

©2015. Minden jog fenntartva - www.fitfeet.hu